Familierecht

MK-advocaten-mediation-specialisten-familierecht-erfrecht-Haarlem

Familierecht

Als je met een scheiding te maken krijgt, beland je in een soort niemandsland. Er moet heel veel geregeld worden, maar waar begin je? Hoe verloopt zo’n traject? Wat kun je zelf doen en waar heb je hulp nodig van een deskundige?

 

Als u bij ons op kantoor komt, nemen wij u bij de hand. Stap voor stap komen alle onderdelen aan bod. In overleg met u bepalen wij de beste strategie. Als er kinderen zijn, dan staat bij alle afspraken hun belang voorop.

Het heeft altijd onze voorkeur om in overleg met de andere partij tot een regeling te komen. Deze regeling leggen wij vast in een convenant en een ouderschapsplan. Vervolgens dienen wij een verzoekschrift in bij de rechtbank en wordt de procedure wordt verder administratief afgedaan. Als er kinderen zijn, worden deze door de kinderrechter uitgenodigd voor het kinderverhoor. Kinderen mogen zelf kiezen of zij met de kinderrechter willen praten.

Nadat de rechtbank een beschikking heeft gegeven, laten wij deze inschrijven in de gemeente waar u destijds gehuwd bent. Daarmee is de echtscheiding definitief.

Mocht het niet mogelijk zijn om de scheiding in overleg te regelen dan staan wij u bij in een procedure bij de rechtbank.

De advocaat van verzoeker dient een verzoekschrift in, terwijl de advocaat van verweerder een verweerschrift indient. Als er kinderen zijn, nodigt de kinderrechter hen uit voor het kinderverhoor. Daarna volgt de zitting op de rechtbank. De rechtbank geeft een beslissing over de onderdelen waarover partijen het niet eens zijn. Deze uitspraak, de beschikking, wordt ingeschreven in de gemeente waar u getrouwd bent waarna de echtscheiding voltooid is.

Waar kunnen wij u mee helpen?
    Of bel: 023 - 212 34 00